Σημεία Ενδιαφέροντος με αφετηρία την Μαραθόπολη

  • alt
  • alt
  • alt

Υπάρχουν πολλές επιλογές και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Μαραθόπολη

Παραλία Λαγκουβάρδου
Ο Λαγκούβαρδος είναι ανοιχτός κόλπος με αμμουδερή παραλία μήκους 2km , η χρυσαφένια άμμος σε συνδυασμό με το καταπράσινο φυσικό τοπίο την κατατάσσει στις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Όταν έχει κυματισμό γίνεται μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες για surf, την επισκέπτονται επαγγελματίες surfer τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Παραλίες

Η Μεσσηνία και ειδικά η Δυτική Μεσσηνία φημίζεται για τις ξεχωριστές παραλίες με ιδιαίτερη αναφορά στην Βοϊδοκοιλιά μια από τις φημισμένες παραλίες της Ελλάδας. Όμορφες παραλίες που βρέχονται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, με άμμο ή βότσαλο.

Όλες σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, έχοντας έτσι την δυνατότητα να επισκεφθείτε περισσότερες από μία παραλίες την ημέρα.

Βόρεια βρίσκεται η Ελαία, η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία στην Ελλάδα, τόπος αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta. Στόμιο, γραφική παραλία με απόκρημνους βράχους δεξιά και αριστερά, το βότσαλο μέσα και έξω από το νερό την κάνει από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Βουρλιά μια μικρή παραλία με λευκή άμμο μέσα και έξω από το νερό, βρίσκεται στο νησάκι Πρώτη. Το Μάτι είναι μια απέραντη παραλία με άμμο που στης παρυφές της βρίσκεται το COSTA NAVARINO

Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης και πολλές άλλες μικρές γραφικές παραλίες όπως είναι η Αγ. Κυριακή, Βρωμονέρι, Μπάρλα, Αγ. Σωτήρα κ.α

Αρχαιολογικoί Χώροι

Το ανάκτορο του ΝΕΣΤΩΡΑ είναι το καλύτερο σωζόμενο μυκηναϊκό ανάκτορο. Ευρήματα από το ανάκτορο μπορείτε να δείτε στο αρχαιολογικό μουσείο της ΧΩΡΑΣ.

Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Είναι κτισμένη στην υπώρεια του βουνού της Ιθώμης το 369 π.Χ από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα στη θέση της προϊστορικής Ιθώμης με την βοήθεια του Επιτέλη από το Άργος

. Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα Νοτιοδυτικά της Ανδρίτσαινας, σε ένα επιβλητικό και άγριο ορεινό τοπίο, βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Αρχαιότητας.

Ο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος βρίσκεται στο κέντρο της Χριστιανούπολης, νότια της Κυπαρισσίας μετά τα Φιλιατρά. Σύμφωνα με μαρτυρίες γραπτών πηγών φαίνεται πως στα τέλη του 11ου αιώνα, η Χριστιανούπολη από απλή επισκοπή έγινε αρχιεπισκοπή και μετά από πολλές αλλαγές στη διάρκεια των αιώνων έπαψε να είναι μητρόπολη το 1833. Ο βυζαντινός ναός της Αγ. Σωτήρας στους Χριστιάνους είναι ένα ογκώδες μνημείο του 11ου αιώνα που θα κάνει τον λαϊκό δημιουργό να πει «Αγία Σωτήρα στον Μοριά και Αγία Σοφία στην Πόλη»

Το Νιόκαστρο στο Ναυαρίνο, κοντά στην πόλη της Πύλου, είναι ένας όρμος που βρίσκονται δύο κάστρα: το νεότερο κάστρο του Ναυαρίνου ή αλλιώς Νιόκαστρο και το Φράγκικο, το Παλιόκαστρο ή Παλιοναυαρίνο.